Sivaslı robotlarla 2030'da 100 milyon Euro'luk ciroya ulaşılacak

featured

Endüstri 4.0’a uyumlu, karanlık fabrika konseptine uygun şekilde tasarlanan fabrikada tek vardiya düzeninde yılda 300 adet CubeBOX üretimi gerçekleştirecek. Standart işlerin endüstriyel robotlarla, iç lojistik malzeme akışlarının ise otonom mobil robotlar (AVR) vasıtası ile yapılacağı fabrikada ilk aşamada 3’ü beyaz 13’ü de mavi yakalı olmak üzere toplam 16 kişi istihdam edilecek. Tezmaksan doğaya dost sürdürülebilir bir mimariyle inşa ettiği fabrikasıyla üretim kapasitesini 10 kat artırarak, 2030 yılında 100 milyon Euro’luk ciroya ulaşmayı hedefliyor.

Türkiye sanayisinin 40 yılı aşkın süredir çözüm ortağı olan Tezmaksan’ın temelini iki yıl önce attığı yeni fabrikanın resmi açılışı yapıldı. Sivas Nuri Demirağ Organize Sanayi Bölgesi’nde 53 dönüm üzerine kurulu fabrikanın açılışı Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır’ın teşrifleri ile Tezmaksan Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Aydoğdu, Tezmaksan Grup CEO’su Hakan Aydoğdu ve protokol katılımı ile gerçekleştirildi.

Fabrika açılışından konuşan T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, sağladıkları destek mekanizmalarıyla hem ihracatta yüksek teknolojili ürünlerinin payının arttığını hem de üretimde yapısal dönüşüm için yeteneklerin geliştirildiğini ifade etti. Ülkemizin alanında öncü firmalarından Tezmaksan’ın gerçekleştirdiği bu yatırımla hem sanayideki dönüşüme hem de katma değerli ürün ihracatına sağladığı katkıyı çok kıymetli bulduklarını söyleyen Bakan Mehmet Fatih Kacır, “Kendileriyle konuştuk, istişare ettik, anlaştık. Açılışını gerçekleştirdiğimiz Sivas fabrikası ile birlikte, 2030 yılına kadar en az 100 milyon dolarlık bir ihracat bekliyoruz.” dedi.

“Üreten, ihracat yapan yatırımcılarımızın başımızın üstünde yeri var”

53.000 metrekarelik alanda Türkiye’de ilk defa Sivas’ta üretimi gerçekleştirilecek 8 eksenli tornalama merkezinden yeni nesil CNC modellerine kadar geniş bir segmentte ürün gamının imal edileceği Sivas fabrikasından 40 farklı ülkeye ihraç edileceğini vurgulayan Bakan Mehmet fatih Kacır” Buradan tekrar tüm yenilikçi girişimcilerimize seslenmek istiyorum. Bu ülkede taş üstüne taş koyan, yenilik peşinde koşan, üreten, ihracat yapan, insanımıza istihdam sağlayan tüm yatırımcılarımızın başımızın üstünde yeri var. Sizlerle birlikte Türkiye Yüzyılında ülkemizi yatırım, istihdam, üretim ve ihracat rotasında zirveye taşıyacağız. Devletimiz tüm imkanlarıyla yanınızda olmaya devam edecek” şeklinde konuştu.

“Bu ülkenin bize sunduğu değerleri yüceltmek, ahde vefamızın da bir timsali”

Açılış töreninde konuşan Tezmaksan Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Aydoğdu, “Bundan 43 sene evvel heyecanla kurduğumuz ve bugün sektörünün medarıiftiharı olan firmamız, memleketimizin ekonomisine kattığı değerle bizleri onurlandırıyorsa, verilen her emeğin, akan her alın terinin payı çok büyük. Bir Türk müteşebbisi olarak gençliğimdeki o heyecanı katiyen kaybetmeden memleketime fayda sağlamak için şevkle çalışmayı sürdürüyorum. Bu ülkenin bize sunduğu değerleri yüceltmek, ahde vefamızın bir timsali. Sivas fabrikamızla birlikte geçmişten aldığımız mirası geleceğe ve daha ileriye taşıyacak yeni kuşaklara büyük sorumluluk düşüyor. Bizden aldıkları dirayeti çalışma azimleriyle bir araya getirip doğdukları bu topraklara fayda sağlamalarını canı gönülden destekliyorum” dedi.

Fabrikada 15 milyon Euro yatırım, 2,5 milyon Euro inşa bedeline ulaşıldı

Teknoloji, otomasyon ve Ar-Ge çalışmalarına ağırlık vererek sürekli yenilikler üretme çabalarının dijital dönüşüm üzerine kurulu bugünün dünyasında kendileri için önemli bir sorumluluk olduğunu belirten Tezmaksan Grup CEO’su Hakan Aydoğdu, bu doğrultuda hayata geçen Sivas fabrikasına dair şu bilgileri paylaştı: “Fabrikamızda şu ana kadar 15 milyon Euro yatırım, 2,5 milyon Euro da inşa bedeline ulaştık. Halihazırda 14 bin 450 metrekare alanda üretim yaparken, 20 bin metrekarelik alanın ise inşası devam ediyor. Sonraki yıllar için büyüme proje alanımız ise 19 bin 300 metrekare alandan oluşuyor. Eğitim, öğrenme ve devreye alma süreçlerini de hesaba kattığımızda geçtiğimiz yılın ekim ayından bu yana seri üretimle birlikte toplam 70 adet CubeBOX’ı imal ettik ve kapasite artışıyla birlikte bunu yıl sonuna kadar 150 adete çıkarma hedefimiz bulunuyor. Önümüzdeki yıldan itibaren ise tek vardiya düzeninde yıllık 300 adet CubeBOX üretmeyi planlıyoruz. Fabrikamızdaki üretim sistemimizi yalın üretim teknikleri kullanarak değer akış çalışmalarına göre, Endüstri 4.0 başlığında karanlık fabrika konseptine uygun olacak şekilde tasarlayıp uyguladık. Standart işleri endüstriyel robotlara, iç lojistiğimizdeki malzeme akışlarını da otonom mobil robotlar (AVR) vasıtası ile gerçekleştiriyoruz. Bunun yanında halihazırda 3’ü beyaz yakalı 13’ü de mavi yakalı olmak üzere 16 çalışanımız mevcut.”

Fabrikadaki Akredite Kalite Laboratuvarı ile kalite standartları yukarı taşınacak

Sivas fabrikasının güncel teknolojiler ve imalat teknikleri ile tasarlanıp hayata geçirildiğini vurgulayan Aydoğdu, “Avrupa Yeşil Mutabakatı’na ve çevresel sürdürülebilirlik prensiplerine uygun olarak LEED Sertifikası alacak şekilde projelendirilen fabrikamızla birlikte İstanbul’daki fabrikamızı da Ar-Ge merkezi olarak konumlandırdık. Nihayetinde orada mühendislerimiz tarafından geliştirilen tüm ürün ve projelerin üretim süreci buradaki fabrikamızda olacak. Bununla birlikte İstanbul’da 60 kişiden oluşan Ar-Ge ekibimiz, Sivas’taki 20 kişilik Ar-Ge ekibiyle birlikte 80 kişiye ulaşacak. Fabrikamızda kalite-ölçüm ve test odamızı da oldukça donanımlı, hassas teknolojik ölçüm cihazları ile donattık. Burayı sadece bizim ürünlerimiz için tasarlamadık, Akredite Kalite Laboratuvarı hedefiyle özellikle yakın coğrafyadaki sanayi kuruluşlarımızın da ihtiyaçlarını karşılayabileceğiz. CubeBOX ile ihracat oranımızı her geçen gün daha da yukarı taşıyan bir firma olarak Sivas fabrikamızdaki üretim, bu potansiyelimize de yansıyacak. Şu an 4 kıtada 38 ülkede bayiliklerimiz mevcutken bu yılın sonundaki hedefimiz, bu ağa 4 ülke daha eklemek. Yüksek teknoloji ürünlerimiz ile katma değeri yüksek ürünler üretmeye devam edip 2030 yılında 100 milyon Euro’luk ciro hedefine ulaşarak Türkiye ekonomisine katkı sağlamak en büyük amacımız” ifadelerini kullandı.

Sivaslı robotlarla 2030'da 100 milyon Euro'luk ciroya ulaşılacak

Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Teknoloji Kafası En Güncel Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin